web analytics

Gebelikte Beslenme

gebelikte-beslenme-1Gebelikte Beslenme, Gebelikte Beslenme çok önemli bir konudur. Kadının yediği, içtiği herşey bebeğe geçtiği için protein ağırlıklı, düzenli ve dengeli beslenmelidir. Gebelikte Beslenme olayı çok önemli konudur

Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır ?

Bu nedenle uzmanlar, Annenin diyetinin bebeğin büyüme ve gelişmesi için ihtiyaç duyduğu besinleri sağlamak için çeşitli, sağlıklı yiyecek ve içeçekler içermesini tavsiye eder. Asitli içeceklerden uzak durmak tavsiye edilir.

Kuşkusuz, besleyici ve dengeli bir beslenme planı gelişmekte olan bebeğinize verdiğiniz en büyük hediyelerden biri olabilir. Gebelikte beslenme sağlıklı bir bebek için çok önemlidir. İdeal olarak, hamilelikten önce sağlıklı bir beslenme planı kabul etmek en iyisidir.

Geri sayım takviminizde kaç hafta kaldıysanız, başlamak için asla geç değildir ! Kendi bedeninize besleyici yiyeceklerin lezzetli bir karışımını sunmak, doğurganlığı arttırabilir, hamilelik sırasında sağlıklı hissetmenizi sağlayabilir.

Ayrıca çocuğunuz için gerekli büyüme ve genel sağlık yapı taşlarının oluşturulmasına yardımcı olabilir. Günlük olarak yediğimiz yiyecekler vücudumuzun nasıl çalıştığını, nasıl iyileşip nasıl büyüdüğümüzü gelecek yıllarda enerji ve gücü nasıl koruduğumuzu etkiler. Ayrıca, çocuklarımızın doğduğu temel beslenme sağlığını belirler.

Gebelik, beslenme alışkanlıklarınızın başka bir kişiyi doğrudan etkilediğini hayatınızdaki bir zamandır. Hamilelik öncesi ve sırasında lezzetli sebzeleri, tam tahılları ve baklagilleri, yağsız proteini ve başka türlü yiyecek seçimlerini yeme planınıza dahil etme kararınız bebeğinize hayata güçlü bir başlangıç yapacaktır.

Hamilelikte dengeli bir diyet yemek; Hamile kalmak hayatınız için çok özel bir zamandır ve birçok kadının diyetlerini düşündüğü zamandır. Yedikleriniz sadece kendi sağlığınızı etkilemez, aynı zamanda bebeğinizin kısa ve uzun süreli sağlığını da etkileyebilir, bu nedenle hamileyken sağlıklı, dengeli ve çeşitli bir diyet yemeniz önemlidir.

Sağlıklı bir diyetin temel prensipleri aynı kalır. Hala içeren bir diyet yemelisiniz:

  • nişastalı gıdalara dayanan yemekler (ne zaman olacağına göre derileri ile kepekli çeşitleri veya patatesleri seçmek)
  • bol meyve ve sebze
  • orta miktarda fasulye, bakliyat, balık, yumurta, yağsız et ve diğer proteinler
  • süt, yoğurt ve peynir gibi orta miktarda süt ürünleri (veya kalsiyum bakımından zenginleştirilmiş süt alternatifleri)