web analytics

Vakumlu Kürtajın Normal Kürtajdan Farkı

vakumlu-kurtaj-normal-kurtaj-farki

Vakumlu Kürtajın Normal Kürtajdan Farkı, Son Zamanlarda Kürtaj Operasyonları Sağlık Gereksinimlerini Karşılamayan Ortamlarda Yapıldığından Dolayı Beraberinde Birçok Sağlık Sorununu Getirmektedir.

Vakumlu Kürtajın Normal Kürtajdan Farkı

Hamileliği Sonlandırma Olarak Da Bilinen Kürtaj Operasyonu Kısa Bir Operasyon Olmakla Birlikte Uzman Doktor Eli Altında Herhangi Bir Sorun Ya Da Risk Teşkil Etmeyen Bir İşlemdir.

Fakat Ciddi Bir Operasyondur Ve İşlem Öncesinde Bir Takım Testler Yapılması Gerekmektedir. Bu Testler Yapılmadan Ya Da Doğru Sağlık Gereksinimlerini Karşılamayan Bir Ortamda Gerçekleştirilirse Eğer Beraberinde Sağlık Sorunları Kaçınılmazdır.

Kliniğimizde Siz Değerli Müşterilerimizin Memnuniyeti Ve Sağlığını Korumak Adına En Kaliteli Hizmeti Sunmaktayız. Kliniğimizde Uzman Doktor Kadromuzla Birlikte Sizlere En İyi Operasyonu Gerçekleştirerek Herhangi Bir Sağlık Sorunu İle Karşılaşmadan Aynı Gün İçinde Taburcu Olmanızı Sağlamaktayız.

Normal Kürtaj Dezavatajları

  • Keskin Küretlerle Kazıma Yöntemi Vakum Yöntemine Göre Daha Uzun Sürer.
  • Normal Yöntemde Rahmin Delinme Zarar Görme İhtimali Çok Yüksektir Ve Bu Risk Sonradan Gebe Kalmak İstendiğinde Büyük Problem Oluşturur.
  • Kürtaj Sonrası Ağrı Acı Hissi Daha Fazla Olabilir.
  • Normal Kürtaj Yönteminde Rahimde Parça Kalma İhtimali Çok Yüksektir. Bu Hem Enfeksiyon Oluşturur Hemde Bir Operasyon Yapmak Gerekebilir.

Vakumlu Kürtaj Riskleri Nedir?

Vakumlu Kürtaj İse 10 Dk Kadar Çok Kısa Süren Bir İşlemdir. Yasal Olarak Kürtaj 10.Haftanın Sonuna Kadar Yapılabilmekle Birlikte Kürtaj İçin En Uygun Zaman Gebeliğin 5 Ve 6. Haftalarıdır. Fetus 5 Ve 6. Haftalar Civarı Yeterli İriliğe Gelmiş Olur Ve Vakumlu Kürtaj Yöntemiyle Çok Rahat Alınabilir.

Vakumlu Kürtaj Riskleri Nerdeyse Hiç Bulunmamaktadır. Eğer Fetüs 6 Hafta Civarında İse Kürtaj Kolayca Yapılır Ama 5 Haftalıktan Küçük Gebeliklerde Tam Olarak Rahim Temizlenemeyebilir Ve Buda Enfeksiyon Riskini Doğurur Tekrar Bir Operasyon Yapıp Parçanın Alınması Gerekir.

Vakumlu Kürtaj Nasıl Yapılır?

  • Vakumlu Kürtaj En Kolay Ve En Çok Tercih Edilen Yöntemdir. Riskleri Yok Denecek Kadar Azdır. Öncelikle Vakumlu Kürtaj Öncesi Anestezi Uygulanacağı İçin 3-4 Saatlik Açlık İstenir Buna Su Bile Dahildir.
  • Sonrasında Uzman Kadın Doğum Hekimi Ultrason Muayenesi İle Gebelik Haftasını Belirlenir. Yasal Olarak Gebelik 10 Haftanın Altında İse Vakumlu Kürtaj İşlemine Başlanır.
  • Önce Tercihe Göre Genel Yada Lokal Anestezi Uygulanır.
  • Rahim Ve Rahim Ağzı Anti Bakteriyel Sıvılarla Temizlenir.
  • Rahim Ağzı Özel Aletlerle Açılarak Yumuşak Ve Esnek Olan Kanuller Rahim Ağzından Geçirilip Rahime Ulaştırılır.
  • Bu Kanüllere Vakum Yapan Özel Bir Enjektör Bağlanır.
  • Sonrasından Enjektörün Düğmesi Açılır Ve Negatif Basınç Oluşturulur. Bu Sayede Rahim İçi Temizlenmiş Olur.
  • Ve Hastanın Uyanıp Kendine Gelmesinin Akabinde Tekrar Bir Ultrason Muayenesi Yapılarak Kürtaj Tamamlanmış Olur.